Muay Thai is veruit de meest effectieve slagwerkkunst ter wereld. Wat Muay Thai training onderscheidt van andere vechtsporten is de nadruk op sparring en competitie. Terwijl andere vechtsporten veel ’theorie’ en ‘vechtsimulaties’ uitvoeren die plaatsvinden in gecontroleerde omgevingen, concentreert Muay Thai zich op het ontwikkelen van je timing door te sparren en te vechten.

Of je nu zelfvertrouwen wilt ontwikkelen, ongelofelijk fit wilt worden, of wilt meedoen in de ring, Muay Thai is een sport die meerdere doelen omvat. Er zijn een miljoen redenen waarom je Muay Thai zou willen trainen, en aan het eind van de dag zijn er geen verkeerde redenen om te trainen.

Om Muay Thai effectief te trainen, moet je een trainer vinden die je kan helpen je vaardigheden vanaf het begin te ontwikkelen. Hoewel je misschien een paar tips en trucs kunt leren van het bekijken van YouTube-filmpjes, heb je als beginner iemand nodig die je de techniek laat zien om je accurate feedback te geven over je uitvoering.

Het doel van deze gids is om een ​​kort overzicht te geven van de Muay Thai-training en enkele belangrijke concepten die je moet begrijpen. Als je louter traint voor fitnessdoelen, hoef je niet verder te lezen. Als je echter het authentieke Muay Thai wilt leren, kan deze gids je hopelijk in de goede richting sturen.

Waarom Muay Thai?

Als je een sceptisch persoon bent zoals ik, is de eerste vraag die je waarschijnlijk gaat stellen, waarom ik voor het Muay Thai kies voor andere opvallende kunsten? En dat is een zeer goede vraag om te stellen.

Nieuwsbrief